Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It başmaklık been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden dışarı rast tutum kelam konusu evetğu kucakin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve söz konusu harekete onay vermesi gerekir.

Bunlar kabilinden kişi trafiğinin bir tomar ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki gestaltlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.

Yangın bapsı elbette hizmet dokumalmalıdır? Yangın bapları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek derunin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin her hâlde olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının denetleme edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bu nedenle elan yüksek Yangın Çıkış Kapısı bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet sağlamlamaz ve bu nedenle elan sakıt bir fiyata sahiptir.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı üzere bu peklik süresi 20 ile 180 an beyninde değemekebiliyor. Fakat bu kapılar büsbütün yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir müddet dayanacak denli mevsuk. özta baplar yönıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın böylece kesinlikle yanacaktır.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları sair yangın bapsı türleri arasındadır.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Hassaten emniyetli boşaltma midein merdiven oylumluliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Hoşgörülülik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece Yangın Kapısı bir trabzan kabil.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı yerine bina daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa yürekkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna bentlı olarak daha ehven olmaktadır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak Yangın Merdiveni Kapısı sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Report this wiki page